Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. április 13., szerda

Árpád-kilátó


Aki Budapest szívében keres könnyen megközelíthető, gyerekbarát kirándulóterepet, annak jószívvel tudom ajánlani a Fenyőgyöngye buszvégállomástól a Látó-hegyi Árpád-kilátóhoz vezető kék jelzésű sétautat.

A babahordozást népszerűsítő Ölbebaba Egyesület által szervezett kis csapat a nordic walking-ot is kipróbálta az útvonalon, igazi, jó élmény volt.

Nemcsak a nagyok próbálkoztak a bot használatának elsajátításával, hanem a kicsik is.


Én eddig elsősorban télen jártam erre, nem gondoltam, hogy a hegyoldal tavasszal is ilyen gyönyörű. Virágzó fák, ibolyák, üdezöld gesztenyelevelek kísérték utunkat.




A kilátónál pedig gyönyörű budapesti panoráma tárult a szemünk elé - nem véletlenül építették ide ezt a szép épületet! A szél tisztára söpörte az eget, nagyon messzire el lehetett látni.


A könnyű sétát néhány apróság gyalog tette meg, de a legtöbb gyerkőc háton utazott.



Ha útközben netán elfáradnánk, vagy csak egyszerűen egy kis ücsörgésre vágyunk, a kilátó alatt nem sokkal egy füves focipálya található, ami remek uzsonnázóhely lehet.


A kilátótól az ember vagy visszasétál a Fenyőgyöngyéhez, vagy a többirányba induló utak egyikén megy tovább. Lehet folytatni a kéken a vitorlázó repülőtéren át Hűvösvölgyig, vagy a zöldön a 11-es busz végállomásáig.

2 megjegyzés: